MASSIV MEDIEDÆKNING AF ”MUV-AFFÆREN”

 

TV, radio og den skrevne presse har dækket Ann Bildes dokumentarbog ”MUV-affæren – Bendt Bendtsens torpedo mod Fanø” massivt lige siden udgivelsen den 6. januar. Bogen bliver bl.a. betegnet som ”glimrende researchet og skrevet”, og den har affødt en storm af spørgsmål i Folketingssalen mod erhvervsministeren og statsministeren.

 

Læserne og pressen har taget godt imod Ann Bildes bog ”MUV-affæren…”. Og særligt de maritime tidsskrifter har stor ros til hendes dokumentarbog.

- Glimrende researchet og skrevet. Sådan skriver redaktør Per Frederiksen fra ”Navigatør”. Og ”Maskinmesteren” skriver:

- Utvivlsomt både interessant og underholdende læsning for mange med rødderne i søfart og MUV.

  De to maritime tidsskrifter – og også ”Fiskeri Tidende” og ”Søfart” - har dækket udgivelsen af bogen massivt. Det er også blevet til flere indslag og interviews i TV-Avisen, TV2-Nyhederne, TV-Syd og Radio Syd. Fx siger DR, at det er ”en flot bog”, og at den er ”kronologisk godt fortalt”.

 

”Bendt Bendtsen-gate”

Dagbladene har skrevet ledere og bragt massevis af artikler - fx Politiken, Erhvervsbladet, Ekstra Bladet, BT, Berlingske Tidende, Jydske Vestkysten og Fyens Stiftstidende. Overskrifterne har fx lydt ”Han vil slå Fanø ihjel”, ”Bendtsen og Sindal som søfartsmafia”, ”Fanø skyder med skarpt mod minister”  og ”Advokat klar til at sagsøge Bendtsen”.

  ”MUV-affæren” har også fået en række borgere i blækhuset for at skrive læserbreve – bl.a. i JyllandsPosten, Berlingske Tidende, Jydske Vestkysten og Information. Læserbrevene har haft overskrifter som fx ”Bendt Bendtsen-gate”, ”Bendt Bendtsens Watergate” og ”Bendt Bendtsens massakre mod Fanø”. 

  Også de lokale ugeaviser - Ugeavisen Esbjerg, Budstikken, Fanø Extra og Fanø Ugeblad – har skrevet en del om ”MUV-affæren”. Fx skrev Ugeavisen Esbjerg, at bogen er:

- Nøgtern. En detaljeret gennemgang… Giver ikke anledning til at trække i land, når det gælder ord som nepotisme, udemokratisk, usagligt om den upopulære lukning (af MUV, Maritimt Uddannelsescenter Vest, red).

  Kun Fyens Stiftstidende – som hører til i Bendt Bendtsens valgkreds – har fundet anledning til kritik. Den skriver, at bogen er:

- Kedelig – faktisk ikke meget mere end en fremlæggelse af sagsakter og andre tørre facts. Det kan undre, at Ann Bilde, der har et par skønlitterære bøger bag sig, ikke vælger en fortælleform, der er mere læservenlig.

 

En storm af spørgsmål i Folketingssalen

Men det er netop bogens faktuelle gennemgang af den politiske skandale omkring lukningen af MUV, som begejstrer de mange læsere.

- Autentisk, siger advokat Erling Krog, som har gennemgået alle sagsakter i MUV-sagen.

- Interessant læsning, der afdækker en hel del ting, som vi ikke vidste, siger Fanøs borgmester Erik Nørreby.

- Veludført dokumentarfilm i papirform. Fantastisk flot stykke arbejde, har folketingspolitikeren Kim Mortensen sagt på TV.

  På den baggrund har han stillet en række spørgsmål – og stiller endnu flere - i Folketingssalen til erhvervsminister Bendt Bendtsen og statsminister Anders Fogh Rasmussen. Spørgsmålene går bl.a. på Bendt Bendtsens magtmisbrug og inhabilitet.

  Og netop Bendt Bendtsen har ikke ønsket at kommentere bogen. Han afviste den – allerede før den udkom – med ordene: ”Helt udenfor skiven” og ”fuld af fejl”. Bendt Bendtsen, som ikke har kunnet påvise blot en enkelt fejl, har ikke villet interviewes sammen med forfatter Ann Bilde – fx til TV2-Nyhederne – ligesom han heller ikke vil mødes med hende til en paneldebat arrangeret af Esbjerg Journalistklub.